Cultuurprijs

De Geelse Cultuurprijs

De Cultuurprijs wordt al uitgedeeld sinds de oprichting van de Geelse Cultuurraad. De prijs werd door de jaren heen aangepast aan de noden en behoeften van het verenigingsleven en de bestuursleden.

In 2015 lanceerde het bestuur voor het eerst een digitale stemming. Een deel van de cultuurprijs werd op die manier meer open getrokken en meer zichtbaar, ook voor niet-leden. In 2016 werden de oude prijzen ‘cultuurprijs vereniging’, ‘cultuurprijs persoon’ en ‘cultuurprijs lange loopbaan’ veranderd in een cultuurprijs per deelraad, een bestuursprijs en een publieksprijs.

Winnaars Geelse Cultuurprijs 2019

 • Deelraad Amateurkunsten:Zuster Wiske - Apollonia Koor Stelen
 • Deelraad Socio-cultureel: Pop Stelen Up
 • Deelraad Cultuur, erfgoed en vrije tijd: De Hei Leeft en Feest - De Hei 40 - 45
 • Bestuursprijs Jeugdig enthousiasme: Bar Gul
 • Bestuursprijs Persoon: Gorik goris
 • Publieksprijs Witte Raaf: De Wolwinkel
 • Publieksprijs: Floere Foefkes

Geelse Cultuurprijs 2020

De cultuurprijs gaat door op vrijdag 20 november 2020 om 20u in zaal de Waai. Er is vrije toegang. We nodigen een afvaardiging van elke vereniging uit, maar iedereen is welkom.

Om een zicht te hebben op het aantal aanwezigen, vragen we wel om op voorhand in te schrijven. Dat maakt de praktische regelingen makkelijker.

  Nomineren en stemmen

  Elke deelraad kiest 1 winnaar uit zijn categorie. 3 prijzen dus, enkel voor aangesloten verenigingen. De deelraden kiezen in hun Algemene Vergaderingen van het najaar. De winnaars maken we bekend op 20 november.

  Het overkoepelende bestuur van de cultuurraad (dat is een groepje van 14 gedreven afgevaardigden) kan ook nog een prijs uitdelen. Zij houden rekening met jeugdig enthousiasme, persoonlijke verwezenlijkingen en bijzondere evenementen. Deze prijzen gaan ruimer dan de leden van de cultuurraad.

  Tot slot kan jij kiezen. Alle genomineerden voor de publieksprijs sommen we op deze website op.