Geel Pionneke: 10de verjaardag

Categorie: 
publieksprijs

Het Geel Pionneke is een club die mensen samenbrengt om spellen te spelen. En dit al bijna 11 jaar lang.   Eén maal per maand openen we de deuren en brengen we  zo een 100 tal spellen mee, zo is er zeker  voor iedere smaak wat wils. 

Voor velen is het Geel Pionneke echter nog onbekend. Hopelijk komt daar vandaag verandering in en komen jullie één van de volgende speldagen meespelen. Spelen heeft namelijk heel veel voordelen. 

En spellen spelen doe je  uiteindelijk  voor je plezier. Spelen, daar word je gelukkig van! Het is niet alleen leuk,  maar het is ook goed voor je.

Spelen zorgt voor ontspanning en is daarmee een geweldig middel tegen stress. En een spel draait om fantasie, om het verkennen van mogelijkheden en het vinden van nieuwe oplossingen. Of je nu goederen gaat verhandelen of meedoet aan een party spel waarbij je probeert te raden wat de anderen getekend hebben, ‘niets stimuleert de hersenen zo goed als spelen’ .

Door ongedwongen te spelen leer je bijvoorbeeld problemen oplossen, omgaan met complexe situaties en emoties en  het helpt je te focussen en je pikt sociale vaardigheden op.

Volgens enkele studies houdt het de geest jong en is het zelfs een middel tegen dementie.

Elke speldag is anders, zo presenteren we in de zomer cocktails,  in de  kerstperiode voorzien we een heerlijk kerstdiner. Andere thema’s van het voorbije jaar,  onze winter barbecue, de speldag met streekbieren, verkoop van tweedehandsspellen, Halloween-night, de 24 uur van het bordspel, enz.

Gedurende het jaar komen er uitgevers en spelontwerpers, die hun nieuwe spellen demonstreren. En als je wil kan je deelnemen aan een toernooi waarbij de winner uiteraard in de prijzen valt.

Maandelijks zijn er een 30 tal nieuwe spellen beschikbaar.  Om deze spellen voor te stellen voorzien we een magazine, hier kan iedereen in één oogopslag nakijken waarvoor het spel gaat, de doelgroep en duurtijd van het spel.  Dit magazine mag men mee naar huis nemen, zodat je thuis op je gemak alle artikels kan lezen.

Via onze website kan je al onze spellen terugvinden en gebruik maken van de uitleendienst.

Om ten volle te kunnen  genieten van een speldag bij het Geel PIonneke voorzien we niet alleen de spellen maar ook voor drank en eten word gezorgd

Ben je geprikkeld. Kom dan  zeker meespelen.

Onze deur staat open voor iedereen.